Handla roddmaskin online!

Abilica roddmaskin

När du skall bege dig ut i handeln för att köpa träningsredskap av olika typer så är det vissa saker som man skall tänka på. Detta kan vara allt från att att man skall köpa från en bra butik eller webbshop till att man ska titta på priset och kvalitén. Ska du köpa en roddmaskin, som är ett av de mest populära träningsredskapen idag eftersom den bränner kalorier, fett och tränar upp muskler i din kropp effektivt så vad kan egentligen vara bättre.

En billig typ av roddmaskin har roddarmar och det finns även modeller som har roddarmar placerade på sidan vilket gör träningen bättre och mer realistisk än den billigare modellen. Den bästa typen av roddmaskin är den som har en vajer med ett handtag eftersom du har mer frihet i dina rörelser och kommer därför att uppleva en skönare träning än den billigare typen som har roddarmar. Proffsen de använder även varianter med vattenmotstånd för att ta träningen till ytterligare en nivå, men för dig som tränar hemma så är det viktigt att träna med en modell som är så realistisk som möjligt och håller tillräckligt bra kvalité.

Vi har besökt en av de bästa affärerna på nätet, Sporttema, och tittat på några modeller av roddmaskiner och se vad vi får för pengarna. Vi börjar med den klassiska billigaste typen av roddmaskin som har roddarmar vid namn Oxford och den typen som vi ser här har armarna monterade på sidorna precis som de skall vara för bästa naturliga rörelser och har hydrauliska pumpar, steglöst motstånd, ett fotstöd med även en rem och har även en digital display, där du kan se all information som roddtag, tid, kalorier som du förbrukat under passet och ditt tempo. Det bästa är att den är lätt att förvara till exempel i garderoben eller under sängen (mellan träningspassen).


Roddmaskiner på nätet

Om vi sen dubblar priset och går upp i en prisklass och tittar på en modell som heter Abilica WinRower, så har den en vajer med handtag vilket är det bästa. Den har ett magnetmotstånd som du enkelt kan ändra efter din träning och sätet är rörligt med en glidskena. Den är utrustad med en digitaldisplay som har olika funktioner som att den är programmerbar och visar information som distans, hastighet, kalorier du förbrukat, roddtag. Eftersom roddhandtaget är på en vajer så kan man även träna upp biceps med mera genom att dra handtaget uppåt.

Abilica C-Rower är den sista dyraste modellen vi tittar på och den har så klart vajer med handtag och en display som visar alla de vanliga typerna av information, men den stora skillnaden är att den är massivt uppbyggd vilket gör att du kan träna hårdare med denna modell, och då kommer den också att passa för den som vill träna stenhårt. Man kan säga att de billigaste modellerna är till för dem som skall träna på en konditionsnivå, men för dig som skall träna hårdare så måste du gå upp i kvalité eftersom träningsmotståndet som en billigare modell har inte kommer att räcka till för dina krav. Men du hittar alla modeller av roddmaskiner hos Sporttema!

Vi samarbetar med:
Våra rekommendationer
Bra träningssajter